Skip to main content

Faste aktiviteter

Brandlundparken - stedet hvor alle er velkomne

Anlægget Brande

Aktivitetsplan 2020

Aktivitetsplanen for sæson 2020 er vedlagt som dokument nederst på denne side.

Præsentation af aktiviteterne

Acrylmaling:
Vi maler med acrylmaling på lærreder fra 10 x 10 – 100 x 100 cm og arbejder med farvelære og  ompositionslære og afprøver forskellige teknikker på abstrakt maleri til landskabsmaleri, dyr og mennesker. Enten med pensel, spartel, stempler, effekter, struktur eller overføringsteknikker. Vi maler parafraser og meget mere.

Akvarel:
Vi har farverne til fælles, og en formiddag om ugen hygger vi os med at male akvarel. Vi afprøver forskellige teknikker, maler, hvad vi har lyst til - store eller små billeder, efter opstilling eller ude i naturen. Hver gang lutter vi med gennemgang af "dagens arbejde", og gennem positiv kritik lykkes det at frembringe den "lette"
akvarel. Sæsonen slutter med en udstilling.

Bankospil:
Fredage i ulige uger fra kl. 9.30-11.30 spilles banko. Vi spiller hele året, dog holder vi sommerferie i juli måned. Der er adgang for alle, der har købt medlemskort. Hver gang er der mange flotte præmier. Vi når ca. 20 spil. Der betales en fast pris pr. plade. Du bestemmer selv, hvor mange plader du ønsker at spille på. Vi drikker kaffe sammen i løbet af formiddagen. En hyggelig og god formiddag.

Billard:
Om du er øvet, nybegynder eller blot nysgerrig efter at finde ud af, om billard er noget for dig, så har du muligheden for at møde andre omkring et billardbord. Billardrummet er åbent hver dag. Der er selvfølgelig mulighed for at spille billard på egen hånd eller nogle stykker sammen på tidspunkter, hvor billardrummet ikke er i brug. Der er ophængt et skema i billardrummet, hvor man kan se, hvornår bordet er ledigt.

Engelsk:
Vi genopfrisker og vedligeholder vores engelsk-kundskaber i hyggeligt samvær. Også de engelske sange , som vi kender fra vores skoletid, hygger vi os med at synge.

Glasgravering:
Vi sliber i glas - næsten alt glas kan bruges. Vi bruger små maskiner til slibningen, disse kan lånes på Brandlundparken. Processen er, at man bruger et motiv som sættes på glasset, man tegner det op og fjerner motivet, derefter tegnes det op igen og fyldes ud. Det er et arbejde, der støver meget, så det kan anbefales at bruge maske.

Gudstjeneste:
Gudstjenesten afholdes på skift af sognets præster og organist. Der er altergang ca. en gang i kvartalet. Menighedsrådet er vært ved en kop kaffe fra kl. 10, hvor vi hygger os med hinanden.
Tid: den 1. onsdag i hver måned, kl. 10.30 - 12.00 samt d. 24. december. Kaffe kl. 10.00-10.30. Alle er velkomne. Der kræves ikke medlemskort.

Der er mulighed for at se små gudstjenester, som ligger på facebook (Brande-Uhre-Skærlund Kirker) og på kirkens hjemmeside www.brandekirke.dk under overskriften "Gudstjenester"

IPAD og TABLETS:
Grundig indføring i betjening af IPAD og TABLETS, og derefter målrettet undervisning efter behov.

Knipling:
Det er et gammelt håndværk, der er ved at blive moderne igen. Det kræver ingen forudsætninger at deltage på holdet, alt kan læres fra bunden. Man har tegninger og små modeller, man kan se efter. Holdet har det hyggeligt, og kender hinanden "næsten" som en stor familie, og nye "familiemedlemmer" er altid velkomne.

Litteratur:
Vi læser en bog og snakker om den. Vi mødes 1 gang om måneden.

Livsstilsændring/kost og motion/ træning i Svedekassen:
Vi taler om, hvad vi gør for at tabe os, og videregiver erfaringer. Der bliver vejning hver uge, og desuden bliver der mulighed for at købe sunde opskrifter. Efterfølgende træner vi i Svedekassen.

Lykketrolde
Vi laver de sjoveste trolde af træmasse, metaltråde, skind og stof. Troldene kan laves lige fra 10 cm op til ja, lige hvad du ønsker og formår.

Mandagsdans:
Sidste mandag i måneden spilles der op til mandagsdans af "Kun for sjov", som spiller god dansemusik. Har du lyst til at komme og danse eller bare sidde og nyde musikken, så er du velkommen. For at deltage skal man købe medlemskort.

Patchwork:
Patchwork syning er håndsyning. Forskellige mønstre klippes ud i pap, hvorefter pappet beklædes med stof i forskellige farver, syes sammen i hånden - pap tages væk og stoffet monteres derefter.

Selvtræning:
På Brandlundparken er der mulighed for at træne selv i selvtræningsrummet kaldet ”Svedekassen”.
Der er forskellige træningsredskaber, som man skal instrueres i, før man begynder selvtræning i lokalet.
Instruktionen skal foregå ved en uddannet instruktør. Tidspunkter for selvtræning står anført på opslagstavle ved indgangen til selvtræningsholdet.

Strikkecafé:
Vi strikker med medbragt garn og pinde, og lige hvad vi har lyst til. Snakken og samværet er det vigtigste.

Strømpenisser:
Vi fabrikerer strømpenisser af ståltråd, pladevat, uld og meget mere. Vi syr hovedet af nylonstrømper med kartet uld indeni. Hår og skæg laves af uld. Tøjet syes af evt. aflagt tøj, nissehue sys af fleecestof, og så har vi det sjovt, når de forskellige hoveder påmonteres, og der laves udtryk i ansigtet. Der bliver slidt, grinet og
snakket meget, der er næsten ikke tid til at drikke kaffe.

Syning for alle:
Tag din symaskine med og ved vejledning kan du lægge bukser op, sy lynlås i, eller sy lige hvad du har lyst til.

Sølvarbejde:
Der arbejdes med sølv i forskellige former såsom udsavning i sølvplade, drejning af ringe i sølvtråd til kæder og armbånd, lodning, smeltning af sølv samt slibning af sølv. Forarbejdning af sølvbestik eller andre sølvvarer.

Søndagstræf, hyggeligt samvær:
Sang og musik og fælles kaffebord kl. 14-16 i ulige uger. Der kræves ikke medlemskort for at deltage og ingen tilmelding. Alle er velkomne.

Kortspil:
Kan du spille whist, så er du velkommen til at være med. Vi kan være flere hold på samme tid. Vi spiller med forskellige fra gang til gang. Der er ingen klike.

Træsløjd / trædrejning:
Alt i træ fra dukkemøbler og fuglehuse til en evt. loftstrappe samt renovering og reparation af møbler er opgaver, der kan løses på holdet. Endvidere alt i trædrejning, skåle, stager, ben, ja, alle emner i træ.
Drejebænke og forskellige snedkerinventar og værktøj findes på værkstedet.

Æ håndarbejde:
Vi strikker til os selv og vore nærmeste. Alt lige fra den hyggelige strømpe og gæstehåndklæder til de nyeste modeller. Vi deler strikkeopskrifter, ideer og ikke mindst hinandens gode selskab. Desuden laver vi kort, perler, ja, alle slags håndarbejder.