Gå til hovedindhold

Faste aktiviteter

Brandlundparken - stedet hvor alle er velkomne

  • Læs op

Præsentation af aktiviteter på Brandlundparken 2021

Acrylmaling
Vi maler med acrylmaling på lærreder fra 10 x 10 – 100 x 100 cm og arbejder med farvelære og kompositionslære og afprøver forskellige teknikker på abstrakt maleri, landskabsmaleri, dyr og mennesker. Enten med pensel, spartel, stempler, effekter, struktur eller overføringsteknikker. Vi maler parafraser og meget mere.

Akvarel
Vi har farverne til fælles, og en formiddag om ugen hygger vi os med at male akvarel. Vi afprøver forskellige teknikker og maler, hvad vi har lyst til - store eller små billeder, efter opstilling eller ude i naturen. Hver gang slutter vi med gennemgang af "dagens arbejde" og gennem positiv kritik lykkes det at frembringe den "lette" akvarel.

Bankospil
Fredage i ulige uger fra kl. 9.30-11.30 spilles banko. Vi spiller hele året, dog holder vi sommerferie i juli måned. Hver gang er der mange flotte præmier. Vi når ca. 20 spil. Der betales en fast pris pr. plade. Du bestemmer selv hvor mange plader, du ønsker at spille på. Vi drikker kaffe sammen i løbet af formiddagen. En hyggelig og god formiddag.

Billard
Om du er øvet, nybegynder eller blot nysgerrig efter at finde ud af, om billard er noget for dig, så har du muligheden for at møde andre omkring et billardbord. Billardrummet er åbent hver dag. Der er selvfølgelig mulighed for at spille billard på egen hånd eller nogle stykker.

Bridge
Der spilles bridge for øvede.

Cykling med pilot
Der cykles med pilot efter ønske og efter aftale.

Decupage
Med en bestemt teknik limes/klæbes stof, papir og andre spændende ting på glas, vaser, bakker eller hvad man ønsker, der skal dekoreres.

Engelsk
Vi genopfrisker og vedligeholder vores engelskkundskaber i hyggeligt samvær. Også de engelske sange, som vi kender fra vores skoletid, hygger vi os med at synge.

Glasgravering
Vi sliber i glas, næsten alt glas kan bruges. Vi bruger små maskiner til slibningen, disse kan lånes på Brandlundparken. Processen er at man bruger et motiv som sættes på glasset, man tegner det op og fjerner motivet, derefter tegnes det op igen og fyldes ud. Det er et arbejde der støver meget, så det kan anbefales at bruge maske.

Gudstjeneste
Gudstjenesten afholdes på skift af sognets præster og organist. Der er altergang ca. en gang i kvartalet. Menighedsrådet er vært ved en kop kaffe fra kl. 10, hvor vi hygger os med hinanden. Tid: den 1. onsdag i hver måned, kl. 10.00 - 11.15. Alle er velkomne. Der kræves ikke medlemskort.

Knipling
Det er et gammelt håndværk, der er ved at blive moderne igen. Det kræver ingen forudsætninger at deltage på holdet, alt kan læres fra bunden. Man har tegninger og små modeller, man kan se efter. Holdet har det hyggeligt, og kender hinanden "næsten" som en stor familie, og nye "familiemedlemmer" er altid velkomne.

Kortspil
Kan du spille whist, så er du velkommen til at være med. Vi kan være flere hold på samme tid. Vi spiller med forskellige fra gang til gang. Der er ingen klike.

Litteratur
Vi læser en bog og snakker om den. Vi mødes 1 gang om måneden.

Livsstilsændring/kost og motion/træning i Svedekassen
Vi taler om, hvad vi gør for at tabe os, og videregiver erfaringer. Der bliver vejning hver uge, og desuden bliver der mulighed for at købe sunde opskrifter. Efterfølgende træner vi i Svedekassen.

Mandagsdans
Sidste mandag i måneden spilles der op til mandagsdans af "Kun for sjov", som spiller god dansemusik. Har du lyst til at komme og danse eller bare sidde og nyde musikken, så er du velkommen.

Patchwork
Patchwork er håndsyning. Forskellige mønstre klippes ud i pap, hvorefter pappet beklædes med stof i forskellige farver, syes sammen i hånden - pap tages væk og stoffet monteres derefter.

Selvtræning
På Brandlundparken er der mulighed for at træne selv i selvtræningsrummet kaldet ”Svedekassen”. Der er forskellige træningsredskaber, som man skal instrueres i, før man begynder selvtræning i lokalet. Instruktionen skal foregå ved en uddannet instruktør. Tidspunkter for selvtræning står anført på opslagstavle ved indgangen til selvtræningsholdet.

Strikkecafé
Vi strikker med medbragt garn og pinde og lige hvad vi har lyst til. Snakken og samværet er det vigtigste.

Strømpenisser
Vi fabrikerer strømpenisser af ståltråd, pladevat, uld og meget mere. Vi syr hovedet af nylonstrømper med kartet uld indeni. Hår og skæg laves af uld. Tøjet syes af evt. aflagt tøj, nissehue sys af fleecestof, og så har vi det sjovt, når de forskellige hoveder påmonteres, og der laves udtryk i ansigtet. Der bliver slidt, grinet og snakket meget.

Træsløjd/trædrejning
Alt i træ fra dukkemøbler og fuglehuse til en evt. loftstrappe samt renovering og reparation af møbler er opgaver, der kan løses på holdet. Endvidere alt i trædrejning, skåle, stager, ben, ja, alle emner i træ. Drejebænke og forskellige snedkerinventar og værktøj findes på værkstedet.

Sølvarbejde
Der arbejdes med sølv i forskellige former såsom udsavning i sølvplade, drejning af ringe i sølvtråd til kæder og armbånd, lodning, smeltning af sølv samt slibning af sølv. Forarbejdning af sølvbestik eller andre sølvvarer.

Søndagstræf - hyggeligt samvær
Sang og musik og fælles kaffebord kl. 14-16 i lige uger. Der kræves ikke medlemskort for at deltage og ingen tilmelding. Alle er velkomne.

Tirsdagscafé
Der drikkes kaffe og spises rundstykker hver tirsdag formiddag. Blot hygge og snak og måske en enkelt sang.

Æ håndarbejde
Vi strikker til os selv og vore nærmeste. Alt lige fra den hyggelige strømpe og gæstehåndklæder til de nyeste modeller. Vi deler strikkeopskrifter, ideer og ikke mindst hinandens gode selskab.